Τα τελευταία χρόνια – και ειδικότερα μετά το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2018/302 που δημοσιεύτηκε στις 15/02/2018 και τίθεται σε ισχύ από τις 3/12/2018 περί Κατάργησης των γεωγραφικών περιορισμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο- οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από την άνεση του υπολογιστή τους, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Κάτι τέτοιο, όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται, πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους καταναλωτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι καταναλωτές παραλαμβάνουν προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στην περιγραφή τους στους ιστότοπους ενώ και οι έμποροι από την πλευρά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν απάτες με χρήση πιστωτικών καρτών απο μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι πλατφόρμες παροχής ποικίλων υπηρεσιών (όπως ενοικίαση ακινήτων, αυτοκινήτων, δωματίων σε ξενοδοχεία κλπ), έχουν διεισδύσει  στην διαδικτυακή αγορά, καθιστά τους κινδύνους λιγότερο εμφανείς και περισσότερο επιβλαβείς.

Το γραφείο μας, σε συνδυασμό με άριστα καταρτισμένους συνεργάτες αναλαμβάνει την παροχή ολοκληρωμένων νομικών υπηρεσιών σε καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, ξεκινώντας από τη δημιουργία των όρων χρήσης της εκάστοτε ιστιοσελίδας και φτάνοντας μέχρι τη γνωστοποίηση σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από τους πελάτες. Εκτός αυτών, οι υπηρεσίες μας εστιάζουν στις συμβάσεις συνεργασίας μεταξύ των εμπόρων και των ηλ.καταστημάτων σχετικά με τον τρόπο διανομής, προβολής, εξόφλησης, παρουσίασης και διαφήμισης των προϊόντων σε αυτά.

Εκτός αυτών, ακολουθώντας τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, συνδράμουμε τις εταιρείες παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου, εξασφαλίζοντάς τους την ορθή διανομή αυτού μέσω των ανάλογων καναλιών χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα νομικά εργαλεία ώστε να αποτρέψουμε τυχόν κλοπή της πνευματικής τους ιδιοκτησίας, ή αθέμιτη χρήση αυτής.